Poziv za mentorski program “Novo lice žene sa sela” – Generacija 2023/24.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržava se projekat “Novo  lice žene sa sela” u organizaciji Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP a koji ima za cilj osnaživanje mladih žena, pripadnica etničkih manjina i povratnica koje žive i rade u ruralnim delovima Srbije. 

Mentorski program “Novo lice žene sa sela” dizajnira i sprovodi CDOP – Centar za društveno odgovorno preduzetništvo.

KADA:
oktobar 2023 –
april 2024.

GDE:
onlajn i uživo
(detalje ćete dobiti blagovremeno)

TRAJANJE:
6 meseci

BROJ UČESNICA:
30
(15 mentorskih parova)

NADOKNADA:
program je besplatan
za učesnice

Kome je namenjen mentorski program

Ako ste mlada žena, pripadnica etničke manjine ili povratnica, imate između 18 i 40 godina i živite na selu, a:

  • Želite da se razvijate i prepoznajete da možete svojim primerom da aktivirate vašu neposrednu zajednicu;
  • Možete da posvetite 6 meseci tokom jeseni i zime 2023/2024 sebi i svom napretku;
  • Mislite da vam je potrebna podrška na putu ličnog i profesionalnog rasta i razvoja.

Prijavite se na mentorski program u okviru projekta “Novo lice žene sa sela”.

Na čemu ćemo raditi i na koji način

Radićemo na vašem osnaživanju, rušenju stereotipa kada su žene sa sela/pripadnice etničkih manjina/povratnice u pitanju, građenju nove, pozitivne slike žene sa sela/pripadnice etničkih manjina/povratnice,  kreirenju i re-kreiranju novih mogućnosti za vaš lični i profesionalni rast i razvoj.

Kako? Nakon što čujemo vaše potrebe i ambicije dobićete preporuku (besplatne) literature i pristup internet platformi za učenje i spojićemo vas sa iskusnom mentorkom za koju verujemo da je najbolja da radi individualno sa vama. Osim toga, tokom 6 meseci programa organizovaćemo korisna predavanja na kojima će se okupiti sve mentorine, kao i druge susrete koji će biti prilika za dodatno povezivanje sa ljudima sličnih interesovanja i pogleda na svet.  

Šta možete da očekujete 

  1. Učenje i unapređenje znanja i veština. Organizovaćemo prilagođene besplatne onlajn i uživo obuke sa odabranim stručnjacima u svojim oblastima.
  2. Dobru i podržavajuću energiju. Članice mreže “Jezgro” i mentorke rade su da vam svojim znanjem i iskustvom pomognu na putu učenja, rasta i razvoja.
  3. Posvećen i individualni rad. Omogućićemo vam šestomesečni rad sa iskusnom mentorkom (biznis, preduzetništvo, lični rast i razvoj) kroz 1 na 1 susrete.
  4. Izgradnja zajednice. Planiramo da organizujemo uživo druženja – radionice i onlajn, kroz internet platformu koju razvijamo uz stručnu pomoć. Bićete svaki put pozvane, a ono što obećavamo je podržavajuća energija.
  5. Pristup bazi znanja. Obezbedićemo vam bogat edukativni sadržaj predstavljen na savremen način, tako da ćete učenje moći jednostavnije da uklopite sa svojim ostalim obavezama.

Ciljevi projekta

  1. Sam projekat ima za cilj da pruži podršku mladim ženama, pripadnicama etničkih grupa i povratnicama u ruralnim delovima Srbije kroz angažovanje kapaciteta mreže Jezgro i mentorskog programa, koji promoviše rodnu ravnopravnost, jednake šanse za pojedince i osnaživanje žena i podizanja svesti o važnosti ženskog  preduzetništva i njenog ekonomskog i ličnog rasta i razvoja. 
  2. Glavni cilj ovog projekta je podrška ženama sa sela da primene nove dobre prakse ili ponovo osmisle sopstveni model života i rada, kako bi sebi i svojoj zajednici obezbedile kvalitetniji život.
    Kroz  aktivnosti mreže “Jezgro“ u okviru projekta želimo da im omogućimo pristup mreži podrške i mentorski program koji je skrojen prema njihovim potrebama sa posebnim akcentom na znanja i veštine koja su im neophodna u procesu jačanja unutrašnjih kapaciteta, promeni stavova i mišljenja koja se tradicionalno vezuju za osetljive grupe žena i žene na ruralu.
  3. Kroz projekat “Novo lice žene sa sela“ i aktivnosti mentorskog programa želimo da razvijemo mrežu mentorki  i mentorina ne samo iz različitih sfera interesovanja, poslovanja i ekspertiza nego i iz različitih regiona Srbije što stvara posebnu dodatnu vrednost za učesnice programa. 

Proces prijave i selekcije

Prijavite se popunjavanjem kratkog formulara klikom na dugme “Prijava na program” u nastavku ove stranice.

Prijave su otvorene do 07.10.2023. godine u ponoć. Nakon pažljivog čitanja vaših prijava slediće odabir kanditatkinja i uparivanja sa mentorkom. Javićemo vam se sa rezultatima procesa selekcije, najkasnije do 10.10.2023. godine.

PIŠITE NAM NA novolicezenesasela@gmail.com ako imate pitanja ili nedoumice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *