Prodaja suvenira

Početna Forumi Generalna diskusija Prodaja suvenira

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 22 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #6652

    Drage ženice,

    na Aninom predavanju smo se dotakle jako važne teme za većinu nas, a to je plasman naših suvenira na tržište.

    Ana je spomenula da ima nekih dobrih ideja kako da nam u tome pomogne i bilo bi sjajno da se pridruži ovoj diskusiji.

    Postavilo se pitanje količine koju možemo da isporučimo, održavanja kvaliteta, pakovanja i slično. Mene lično zanima kako bismo mogle da plasiramo naše proizvode zajedno, da ih kombinujemo u paketima, tj. kutijama koje firme kupuju za poklone. To je, čini mi se, malo fleksibilnija varijanta jer nije problem ako u nekom trenutku npr. nemamo tegle pekmeza od šljiva ali imamo od kajsija… verujem da bi taj model plasiranja ponude kompanijama, pa čak i sa oznakom ovog projekta kao brenda, mogao da nam otvori mnoga vrata.

    Šta vi kažete?

    #6654

    Ja kažem, go for it iliti Samo napred! Ideja ima mnogo potencijala. Treba razdraditi detalje, a to podrazumeva zajednički – udruženi rad. Da li imaš neki predlog na koji način možete da se okupite, sa Anom, na primer, ili bez nje, da vas sprovede kroz procese?

     

    #6656

    Mislim da je izvodljivo iako smo fizički udaljene.

    #6657

    Ja sam ZA!🌻

    Samo da napravimo dobar plan i organizaciju i naravno Ana da nas posavetuje više o svemu tome.

    #6658

    Onda je ovo idealna prilika da popišete sve količine proizvoda ili usluga, koje imate na raspolaganju. Poklon može da bude i vikend na seoskom turističkom domaćinstvu. Možemo slobodno da proširimo vidike kada je ponuda u pitanju.

    To može da bude i vaučer za zajedničko kuvanje, nešto poput onoga što su Milena i Saška izvele.

    #6661

    Zdravo,

    Ono što je Ana ponudila na ovu temu je da se njen proizvod Srpska kutija, koji je ona razvila za suvenire Srbije, prepakuje u neku našu Jezgro kutiju koristeći njen know how i na taj način stvorimo naš jedinstven proizvod koji se može nuditi kompanijama, organizacijama, na dogadjajima itd.

    Mi ovu ideju možemo podržati na način da:

    1. Sa Anom definišemo proces kreiranja ovakve Jezgro kutije, i na osnovu toga definišemo potrebne resurse ali i neophodnu logistiku.
    2. Sa vama iz Mreže definišemo potencijalne proizvode pa i usluge tipa vaučera koji mogu ući u ovakvu jednu kutiju, i shodno tome definišemo potencijalne pakete, ili samo jedan sadržaj ovakve kutije u zavisnosti od odaziva.
    3. Otvorimo posebnu stranicu na sajtu Mreže Jezgro i na taj način promovišemo ovu kutiju, i vas sa njim
    4. Kupimo prvih 10 do 15 kutija max, u zavisnosti od cene i poklonimo donatorima i kompanijama, i tako napravimo prolaz do klijenata za ovu kutiju.
    5. Postavimo model poslovanja koji će kroz postojeće resurse Mreže organizaciono podržavati prodaju na duge staze .

    Tako da ako stvarno postoji interesovanje za ovu ideju, mi iz tima možemo sa Anom videti kako da ovo najbolje napravimo u odnosu na njenu kutiju, dok vi nam do tad možete poslati, kao što je Sanja rekla, šta bi sve želele da ponudile na ovaj način.

    U maju već možemo imati prve spakovane i prodate kutije za poklone, ako se naravno dobro organizujemo 🙂

     

    #6663

    <p style=”text-align: right;”>Idemo-med,džem,ajvar,vuna,vez,vaučeri,magneti…</p>

    #6665

    Predlog:

    Napraviti asortiman svih proizvoda žena iz nase mreže i omogućiti kupcima da sami kreiraju sadržaj svoje -Jezgro kutije- u odnosu na to u koje svrhe kupuju – Za sebe, poklon…

    Ja sam oduševljena predlogom i rado bih dala svoj doprinos.

    #6668

    Mogu da predložim moje učešće oko plasmana kutija i pakovanja i organizovanja žena i robe. Nisam loša u tome. Dosta godina sam radila kao poslovni sekretar na velikim sistemima.

    #6669

    Ja za sada mogu da ponudim vaučer za smeštaj. Proizvode od voća, povrća, gljiva biće u toku godine.

    #6670

    Predlažem sledeće:

    Da svaka od nas koja ima proizvode ili vaučere da napravi prezentaciju u formi Power Point, na Word dokumentu ili kako god može (nudim i svoju pomoć oko toga, a mislim da mlađe mentorke isto mogu pomoći) i da se to pošalje na meil koji je Dragana dala za zadatke, kako bi to u jednom trenutku, posle eventualnih korecija, stiglo do Ane.

    Svaka prezentacija da ima fotografiju svakog proizvoda, radionice, ručka ili smeštaja, cenu i kratak opis u stilu naše priče o nastanku i značaju tog proizvoda/usluge, poruci koju njime šaljete onome ko će ga dobiti na poklon. Ređati proizvode pregledno jedan ispod drugog.

    Rok da bude dve nedelje za slanje na meil, da bi do kraja meseca bilo spremno i “upakovano”.

    Rado ću biti u timu koji će te ponude da pregleda i pripremi za Anu i dalji plasman.

    Da li je to ok?

    #6671

    Super predlog Ivana!

    #6672

    Divan predlog i fenomenalna ideja!

    #6684

    Divna ideja ja sam za. Treba odlučiti koji proizvod kako ne bi bili dupli proizvodi.

    #6685

    <p style=”text-align: left;”>Odličan predlog! Rado bih učestvovala u nastajanju Jezgro kutije, u produkciji ili sa svojim proizvodima ( od vune i dr.). Takodje  sam trenutno pred otvaranjem internet prodavnice našeg udruženja( budućeg socijalnog preduzeća ili zadruge) tako da ću biti u materiji 😅.</p>

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 22 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.